Kako izbrati idealno obliko nohtov?

Mandelj, balerina, ovalni ali okrogli – prihranite si težave z izbiro naslednje manikure.

Kolikokrat ste se že znašle v situaciji, ko ste prišle na manikuro in niste bile prepričane, kakšno obliko nohtov izbrati? Ali veste, koliko oblik nohtov obstaja in kako določiti najboljšo obliko za vaše nohte? Če so odgovori na ta vprašanja pogosto ne vem, je čas, da se naučite, kakšna je idealna oblika nohtov za vaše prste.

Najprej moramo razmisliti o svojem življenjskem slogu in o tem, kakšno dolžino nohtov lahko imamo, da lahko nemoteno opravljamo vsakdanja opravila in dela. Ko smo se odločili, kakšno dolžino nohta želimo, je na vrsti izbira oblike. To ni čas za izbiro barve in poslikave nohtov, saj oblika močno vpliva na končni videz in učinek nohtov. Klasična rdeča ne bo videti enako na kratkih kvadratnih nohtih ali na daljših balerina nohtih. Prav tako si izberemo obliko glede na naše želje in želen videz rok in nohtov. Če imamo kratke prste, ne bomo izbrali oblike manikure, ki jih bo še dodatno skrajšala in podobno.

Pa začnimo z različnimi oblikami nohtov.

KVADRATNA, KOCKASTA OBLIKA NOHTOV

Kot že ime pove, gre za kockasto, oglato obliko nohtov. Ta oblika nohtov ustreza skoraj vsem. Razen seveda tistih, ki imajo kratke prste in katerih cilj je, da jih vizualno podaljšajo. Ta oblika izgleda odlično na vseh dolžinah nohtov. Je povsem enostaven za oblikovanje, sploh če imate daljše nohte. S preprostim piljenjem konice nohta in na vsaki strani boste dosegli popoln kot 90 stopinj. Kvadratni nohti izgledajo odlično z vsemi barvami in okraski. Idealne so za igranje s folijami za nail art, odlično pa izgledajo tudi s klasičnimi barvami.

OVALNA OBLIKA NOHTOV

Ta oblika je idealna za srednje dolge do dolge nohte, saj je za ovalno obliko nohtov potrebnih nekaj milimetrov. Ovalni nohti so najbolj naravnega videza in so idealni, če želite vizualno podaljšati prste. Da bi dosegli ovalno obliko nohtov, je potrebno noht nežno piliti na vsaki strani, da dobimo rahlo zaobljeno površino. Je zelo ženstven in idealen za eksperimentiranje s pastelnimi barvami ali okrasnimi kamni.

OKROGLA OBLIKA NOHTOV

Ne, okrogla oblika ni enaka ovalni, čeprav sta si zelo podobni. Tako kot kvadratni nohti se tudi okrogli nohti začnejo z ravnimi stranicami, vendar so na robovih ukrivljeni, da sledijo naravni obliki konice prsta. To je klasična oblika, ki je priljubljena za vse tiste, ki imate radi krajše nohte ali pa jih življenjske situacije zahtevajo. Glede barv, ki se najbolje podajo k tej obliki nohtov, ne morete zgrešiti, saj se odlično poda k vsem barvam nohtov.

STILLETO OBLIKA NOHTOV

Ta oblika nohtov je drzna, ostra in priljubljena izbira med zvezdniki. Verjetno ena najbolj osupljivih oblik nohtov, za katero se lahko odločite. Oblikovanje tega koničastega videza se začne enako kot oblikovanje mandlja, vendar se konča na veliko ostrejši točki s širšo osnovo. Ta oblika ni za vsakogar, vendar lahko pokaže ustvarjalnost z barvo, umetnostjo in teksturo. Nail art je odličen za to obliko, saj imate veliko prostora za delo. Možnosti oblikovanja z različnimi dodatki je veliko, pustite domišljiji prosto pot.

SQUOVALNA OBLIKA NOHTOV

Squoval nohti so popolni, če vam je všeč raven rob kvadratnih oblik nohtov, vendar ne marate ostrih vogalov. Ta oblika pristaja vsem, še posebej tistim s širšimi in daljšimi nohtnimi ploščami. Če želite doseči ta videz, oblikujte konico nohtov, kot da bi oblikovali kvadrat, vendar namesto da pilite stranice nohta pod kotom 90 stopinj, konice rahlo zaokrožite. Ta oblika je kot nalašč za začetnike ali ljudi, ki veliko delajo z rokami, saj z zaobljenimi vogali ne boste mogli ničesar tako enostavno zatakniti. Francoska manikura se odlično prilega squoval nohtom, z Jelly stamp – Silikonsko štampiljko za nohte pa francoska manikura še nikoli ni bila lažja za izdelavo.

MANDELJ OBLIKA NOHTOV

Če iščete super glamurozno obliko nohtov, potem je mandljeva oblika nohtov za vas. Tako kot ovalni se tudi mandljevi nohti pilijo od strani. Ravni noht je zožen, da se konča z okroglo konico, podobno obliki pravega mandlja. Seveda morate imeti srednje dolge nohte, da dobite to pravo obliko. Zelo pogosto naravni nohti niso dovolj močni, da bi sami držali to strukturo, zato večino mandljevih manikur utrdimo z geli, na primer gradilnimi.

BALERINA OBLIKA NOHTOV

Balerina nohti, znani tudi kot coffin nails, so prav tako za drzne in izgledajo odlično na vitkih prstih. Oblika je v bistvu enaka stiletto nohtu, vendar s kvadratno konico namesto koničaste konice, kar mu daje bolj polno obliko in izgled balerininega copata. Ta oblika nudi dolžino stiletto nohta brez ostre dramatike konice. Ballerina daje dovolj površine nohtu za nail art, vendar najbolje izgleda z mat zaključkom. In če želite nekaj preprostega in nevtralnega, je videti še bolje samo s prekrivnim gelom.

Juliana Nails vam želi veliko zabave! #takoenostavno

Power base za utrjevanje nohtov

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Vpišite željeno besedilo.

Za najboljšo izkušnjo pri LNS uporabljamo piškotke. Prosimo, sprejmite pogoje za nadaljevati. Preberi več.