Kaj so HEMA FREE geli in gel laki?

Kaj pomeni brez HEMA sestavin? Formule gel lakov in gradilnih gelov brez HEMA (HEMA FREE) pomeni, da ne vsebujejo drobnih molekul HEMA, ki lahko vstopijo v kožo in povzročijo alergije. Namesto tega lahko vsebujejo večje molekule, ki ne prodrejo skozi kožo in niso reaktivne pod UV/LED svetlobo.

Kaj HEMA naredi vašim nohtom?

HEMA, znana tudi kot 2-hidroksietil metakrilat ali hidroksietil metakrilat, se uporablja kot lepilo v gel laku. Vašemu laku daje prijeten trd, sijoč zaključek. Vendar pa se njegove majhne molekule zlahka vpijejo v kožo in lahko povzročijo preobčutljivost.

Kaj je Hema in zakaj je slaba?

HEMA ali hidroksietil metakrilat je akrilni monomer, ki se uporablja za izdelavo različnih vrst polimerov, vključno s tistimi, ki se uporabljajo v izdelkih za geliranje nohtov. Čeprav HEMA sama po sebi ni škodljiva, lahko pri nekaterih posameznikih povzroči draženje in alergijske reakcije.

Ali ste lahko alergični na gel brez HEMA?

HEMA ni edini alergen, odkrit na testih strokovnjakov za nohte in dermatologov. Mnogi, ki so alergični na HEMA, so alergični tudi na številne druge akrilate in alternativne sestavine brez HEMA.

Juliana Nails prehaja na HEMA FREE izdelke za nohte!

Danes imam odlične novice za vse stranke Juliana Nails, ki žal ne morejo uporabljati nekaterih naših izdelkov, ker vsebujejo HEMA ali Di-HEMA, na katere so nekateri ljudje alergični.

Za naše občutljive ljubitelje nohtov imamo zdaj tudi izdelke brez HEMA! Preverite, kateri gel HEMA FREE, Gel lak ali akrilni gel ne sme manjkati na vaši polici za nohte!

Spodaj vam bomo nekoliko natančneje razložili snovi, ki so povezane z akrilnimi substancami. Razkrili vam bomo tudi, zakaj se – če nanjo niste alergični – na splošno ni treba bati HEMA.

Lastna kategorije izdelkov HEMA FREE!

Ampak, NAJPREJ DOBRE NOVICE: Od zdaj naprej v naši ponudbi obstaja posebna kategorija, kjer smo za vas pregledno izbrali vse HEMA FREE izdelke Juliana Nails. Tako jih lahko enostavno najdete in vam ni treba dolgo iskati.

Poleg tega smo vsem izdelkom te kategorije dodali jasno opombo. Tako je na prvi pogled jasno, ali je določen izdelek brez HEMA in ali je primeren za alergike.

Kaj pomeni HEMA FREE?

Če niste preobčutljivi na alergije zaradi sestavin HEMA, je mogoče, da vam ta izraz trenutno ne pomeni nič, oziroma ne veste natančno, o čem gre. Zato vam tukaj ponujamo kratek biokemični uvod v Juliana Nails izdelke.

HEMA (hidroksietilmetakrilat) oziroma Di-HEMA (trimetilheksil dicarbamat) sta dva zapletena izraza, ki opisujeta naslednje: To sta molekuli, ki lahko sprožita alergijske reakcije in se v UV-gel materialih za nohte oziroma v gel-laku za nohte pogosto pojavljata kot sestavini, saj imata izjemne lastnosti strjevanja pod UV-svetlobo.

Obe sestavini sta derivata (povezana ali sorodna snov) akrilne kisline in imata lastnosti, da ustvarjajo izjemno dobro vez med posameznimi delci gela ali UV laka (gel laka) za nohte. Tako zagotavljata močno in trajno oprijemljivost izdelkov za nego nohtov. Ker pa sta po eni strani tudi “hlapna” (vdihavanje lahko sprožit tudi alergijsko astmo) ter po drugi strani lahko prodirata v kožo, lahko povzročita alergijske reakcije in vnetne odzive kože.

Je HEMA kot sestavina nevarna?

Za zdrave ljudi, ki niso alergični na HEMA, to ni posebej resno oziroma te vrste akrilati ne bodo povzročili reakcije in niso nevarni. Pri ljudeh, ki pa so alergični na te akrilate, lahko uporaba izdelkov z HEMA ali Di-HEMA kot sestavnim delom povzroči resne posledice in težke alergijske reakcije.

Previdna in pravilna uporaba izdelkov za nohte

Splošno velja: Da bi zmanjšali tveganje alergijske reakcije, naj bodo izdelki za nego nohtov, ki vsebujejo akrilat, vedno POPOLNOMA naneseni samo na nohtno ploščo. Poleg tega naj se čim manj stikajo s kožo.

HEMA oziroma Di-HEMA se lahko odstranita le z odstranjevalcem za gel lak, ki vsebuje aceton, ali z brušenjem s pilico ali odstranjevanjem gela (laka) z elektično mašinico. Vse te izdelke dobite – kot zagotovo že veste – pri Juliana Nails.

HEMA FREE izdelki Juliana Nails

Ker želimo omogočiti vsem našim strankam možnost, da samostojno ustvarijo nohte vrhunske kakovosti, smo razvili tudi posebne izdelke brez HEMA. Ti so vedno označeni s ustrezno oznako “HEMA FREE” in so zdaj na voljo v samostojni kategoriji v spletni trgovini.

Sem spadajo izdelki iz kategorije UV gela, kot so Diamond Allround Geli, Fiberglass Geli, Base Geli, Akril Geli. Tudi barvni geli in UV-painting geli so pri Juliana Nails na voljo brez HEMA.

Poleg tega pri alergiji na HEMA ni treba opustiti manikure z gel-lakom: Quick Goodbye – Pre Base in nekateri naši UV laki za nohte ne vsebujejo te vrste akrilatov. In nasprotno, kot bi lahko sklepali iz imena izdelkov, je tudi naših šest Akril gelv HEMA FREE.

In zdaj najboljše: od zdaj naprej pri Juliana Nails obstaja celo HEMA-Free baza in naš High Gloss Finish – tudi HEMA FREE!

Zato: HEMA FREE ali ne – pri nas boste našli vse, kar potrebujete, od začetka do konca! Uživajte v svoji manikuri.

Spremljajte nas na Facebooku in Instagramu ter si oglejte naše druge blog objave, da dobite koristne informacije ali navdih za prihodnje oblikovanje nohtov!

Vaša Juliana

HEMA FREE IZDELKI:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Vpišite željeno besedilo.

Za najboljšo izkušnjo pri LNS uporabljamo piškotke. Prosimo, sprejmite pogoje za nadaljevati. Preberi več.